Само преди няколкоа месеца Александър Дугин, чиято дъщеря загина при взрив

...
Само преди няколкоа месеца Александър Дугин, чиято дъщеря загина при взрив
Коментари Харесай

Бащата на взривената Дугина: България не трябва да е част от западната цивилизация, а от Руския свят

Само преди няколкоа месеца Александър Дугин, чиято дъщеря загина при гърмеж на автомобила ѝ край Москва нощес, изрече гласно концепциите си, че страната му има правото да ръководи цяла Европа и Азия. Той загатна за съветска инвазия на Балканите, при което Сърбия е първа в листата.

Дугин е прочут социолог, който е непосредствен до Путин. Според него ние, българите, не сме и не би трябвало да сме част от Европейската-континентална цивилизация, а от Руския свят - Руска (православно-евразийска) цивилизация.

Това е от от неговата Четвъртата политическа доктрина. Тя се основава на фундаменталната концепция за голям брой цивилизации и култури, т.е. концепцията за многополюсен свят - като история, настоящо положение на нещата и план за бъдещето. Това значи, че западната цивилизация и по-специално актуалната западна цивилизация, която се е развила в Ново време, е единствено един от разновидностите на цивилизацията и отвън нейните граници са съществували, и най-важното, би трябвало и ще съществуват други цивилизации, учредени на първичните правила на други цивилизации.

Тези незападни цивилизации са:

· Руска (православно-евразийска) цивилизация - в нея влизат всички православни нации без Гърция;

· Китайска (доста унифицирана и през днешния ден политически формализирана);

· Индийска (все още не работи като самостоятелен полюс);

· Латиноамериканска (в развой на раждане);

· Африканска (потенциална и показана от плана за панафриканизъм).

Освен това в самата западна цивилизация могат да се разграничат два бранша:

· Англосаксонски (САЩ, Англия, Австралия, Канада)

· Европейско-континентален (предимно френско-германски).

В същото време западната цивилизация се показва като неповторима и универсална, приравнявайки своите полезности и настройки с тези на цялото човечество. Това е бездънен западен расизъм (етноцентризъм), който е в основата на класическия колониализъм и остава подобен – само че единствено малко по-завоалиран – в плановете на глобализма.

“Лудите бръщолевения на Дугин са били “задължително четиво " за съветските бойци, с убеждението, че Москва би трябвало да управлява всичко “от Владивосток до Дъблин ", което е централно за неговата идеология ", отбелязва The Sun.

60-годишният социолог е най-известен с книгата си от 1997 година " Основи на геополитиката “, която поддържа ултранационалистическата и неофашистка идеология на неоевразийството на Дугин, съгласно която руснаците имат божествено право да ръководят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР